-4-

-3-

In de bibliotheek van Deventer zag ik een try-out van twee professionele vertellers en ik dacht:  “Dát wil ik ook!”. Dus na een werkzaam leven als assistente polikliniek, medisch- en directiesecretaresse, voor de klas staan met godsdienstonderwijs en het vak Nederlands, besloot ik me te verdiepen in verhalen - dé verhalen en het verhálen. Ik stond op de drempel en zag door de bomen het bos niet meer: zoveel soorten workshops bij zoveel vertellers en opleidingen bij de Nationale Vertelschool en nog mooier De Vertelacademie.

 

Ik besloot tot workshops bij De Vertelacademie en de intensieve opleiding bij de Nationale Vertelschool. Van deze laatste is Wim Wolbrink de oprichter en hij was het die ik in de bibliotheek van Deventer voor het eerst zag en hoorde vertellen, samen met Janna van den Berg.

Jannette Smid

Zo heb ik begin 2012 die training afgerond en me aangesloten bij een vertelgroep. De naam van de groep is De Verhalenkraal en de groep heeft z’n honk/basis in Hengelo. We zijn met z’n tienen en alle vertellers hebben de opleiding van Wim Wolbrink en Frans de Vette gevolgd. Nu rijgen we samen mooie kettingen van verhalen,  maken interessante voor­stellingen voor groot en klein waarmee we o.a. optreden op het Straatfestival te Hengelo,  het 100-jarig bestaan van het Arboretum in De Lutte vieren, een middag in het Labyrinth der Zinnen in Boekelo opluisteren of op Open Monumentendag het gekozen thema op allerlei locaties neerzetten door middel van een mooi verhaal.