Ik stond versteld van de gigantische hoeveelheid aan verhalen toen ik voor m'n eerste opdracht een verhaal naar mijn hart moest kiezen. Geen wonder als je er over nadenkt, want sinds mensenheugenis vertelt men elkaar verhalen. Verhalen zijn er dus te vinden van over de hele wereld en uit alle tijden. Dat is het mooie van verhalen: die REIS in tijd en ruimte ...

 

Naar het oude Ierland met 'Het lot van de kinderen van koning Lir'. Of naar Frankrijk voor liefdesverhalen als 'De twee geliefden' of 'Milord'. Naar Marokko om te horen hoe de koopmansdochter 'Aïsha' de koningszoon te slim af is.  In korte verhaaltjes naar China of Japan, waarin volwassenen leren van kinderen. Verhalen voor kinderen: 'Hoe spin Sebastiaan z'n eerste web bouwt' of 'Doornroosje' in een moderne versie. En 'De geboorte van een knotwilg' is educatief, maar ook voor volwassenen.

Mijn verhalen

Waarom-verhalen nemen je mee naar vervlogen tijden: 'Waarom bloeien de rozen in juli?' of 'Waarom heeft het Roodborstje rode veertjes?'

Graag vertel ik literaire verhalen, zoals van Shakespeare, of uit de Nederlandse geschiedenis 'Beatrijs' of 'Marieke van Nijmegen'. Of 'The Snow Goose' van de Amerikaan Paul Gallico; het verhaal over een zeer bijzondere vriendschap tussen een zonderlinge man, een 12-jarig meisje en een sneeuwgans, dat zich afspeelt tijdens W.O. II.

 

De mythologie biedt natuurlijk ook schitterende verhalen, zoals over het leven van de halfgod 'Perseus' of verhalen over mythische dieren, zoals 'De Phoenix'.

Een uitdaging vind ik nog om het levensverhaal van Albert Einstein in een smeuïg verhaal te verpakken.

Deze laatste verhalen zijn voor een speciaal publiek, evenals mijn voorstelling "Sterke vrouwen uit de Bijbel".

 

-6-

-5-